Helderwetend NL | Zesde Zintuig | Helderproeven

Helderproeven

Helderproeven is het minst voorkomend zesde zintuig wat er is, dit komt omdat veel mensen een bepaalde reikwijdte wat smaak betreft. In tegenstelling tot helderruiken kan bijna een ieder onderscheidt maken tussen zoet en bedorven, een blind persoon kan helderziend zijn en een doof persoon helderhorend.

Helderproeven kunnen we onderscheiden in 5 verschillende smaken, zoet, zout, zuur, bitter en umami. Een ieder legt een ander verband tussen al deze smaken, zoet kan vrolijkheid zijn, zuur kan woede, teleurstelling of verdriet zijn en bitter wordt vaak betrokken tot de sfeer in een ruimte, dit kan als zeer onprettig worden ervaren. Zo geeft een ieder een eigen draai aan een smaak en daarom komt helderproevend zijn bijzonder weinig voor omdat velen geen onderscheid kunnen maken tussen umami en bitter of zout en zuur.

Eigenschappen helderproeven

Je zit aan tafel en de smaak die je in je mond proeft komt totaal niet overeen met wat je aan het eten bent.

Simpel eten geeft een intense belevingJe bent bijvoorbeeld koffie aan het drinken en 1 smaak komt heel erg sterk naar voren. Zoet zuur of bitter

Je bent met alles bezig behalve eten en krijgt toch een aparte smaak in je mond


Je bent aan het slapen, wordt wakker met extreme dorst. Normaliter komt dit door een teveel aan zout.

Van jongs af aan ben je bezig om alles uit te proberen met je mond


Helderwetend NL | Zesde Zintuig | Voordelen

Voordelen van helderproeven

Bij deze helderproevende gave zou het natuurlijk perfect zijn als jij gesteld bent op eten. Als je geoefend bent kan je namelijk ook van je eten, van elke smaak apart een aparte belevenis creƫren. Uiteraard kan je met helderproeven andere helpen. Als je in contact staat met diegene en vervolgens een intens andere smaak beleeft, dan hoef je enkel nog een verband te leggen die jij associeert met die smaak.

You can only be as good as your taste - Unknown


Helderwetend NL | Zesde Zintuig | Ontwikkeling

Ontwikkel je helderproevende gave

De ontwikkeling voor helderproeven is heel eenvoudig, je hebt namelijk alle smaakpupillen al. Het enige wat je hoeft te doen voor de verbetering van je helderproevende gave is elk voorkomend smaak proberen, dat zijn dus zoet, zout, zuur, bitter en umami. Om het lastiger te maken kan je ogen tijdelijk blind maken doormiddel van een doek of ander verblindend object en de neus afsluiten zorgt ervoor dat enkel de smaakpapillen hun werk kunnen doen.

Do not confuse good taste with the absence of taste - William Bernbach

helderzienden.eu

Online helderzienden geven raad voor al Uw vragen

Benieuwd naar wat jouw zesde zintuig kan betekenen, neem contact op met een helderwetende.


helderzienden.eu